McDonald‘s otevírá vnitřní prostory, znamená to posílení vybraných služeb i četná opatření pro zajištění maximálního bezpečí zákazníků i zaměstnanců
31. květen 2021
V návaznosti na vládní rozvolňování otevírá v pondělí 31. května McDonald’s zákazníkům své prostory pro sezení uvnitř. Po otevření zahrádek v polovině května se tak vrací k plnému provozu. Kromě dodržování vládních nařízení čeká především na zaměstnance více úkonů, aby byla zajištěna maximální bezpečnost jak hostů, tak i zaměstnanců samotných. Mezi ty patří pravidelné dezinfikování prostor, mobiliáře i použitých táců, posílení služby donášky jídla ke stolu a další.
„Na otevření restaurací jsme se dlouho připravovali, proto ačkoliv musíme reagovat na rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví České republiky v podstatě přes víkend, vše je nachystáno. Máme aktualizované informační materiály pro zákazníky, upravili jsme metodické pokyny pro personál i naše pokladní systémy, v návaznosti na prodloužení otevírací doby jsme navýšili počet zaměstnanců na směnách. Jsme rádi, že konečně můžeme zákazníky usadit ve většině restaurací uvnitř a můžeme jim nabídnout maximální možný servis. Nadále pro nás zůstává prioritou vytvořit především zdravé a bezpečné prostředí pro zákazníky a naše zaměstnance,“ říká Jaroslav Sedláček, provozní ředitel společnosti McDonald’s pro Českou a Slovenskou republiku. Vstup do vnitřních prostor je možný pouze s negativním testem či za splnění dalších podmínek a se zakrytými dýchacími cestami. V místnosti může být jen tolik lidí, kolik je míst k sezení s dodržením 1,5metrového rozestupu, na který budou upozorňovat samolepky na podlaze a na stolech. „Kromě vládních nařízení v našich restauracích budeme maximálně podporovat službu donášky objednaného jídla ke stolům, abychom tak předešli kumulaci lidí v oblasti výdeje objednávek,“ říká Sedláček a doplňuje: „Na každé pracovní směně bude navíc určen jeden konkrétní zaměstnanec, který bude průběžně sledovat počet osob v zákaznických prostorech. Ten zároveň našim zákazníkům pomůže s usazením, pokud bude vnitřek více zaplněný.“ Stoly, židle i tácy budou dezinfikovány po každém použití, toalety a další prostory pro zákazníky budou dezinfikovány každou hodinu. To se týká i dotykových ploch, jako jsou samoobslužné kiosky, kliky, dveře nebo například dávkovače dezinfekce, které jsou k dispozici u všech vstupů do restaurací i na zahrádky. Dětské koutky zůstávají i nadále uzavřeny.
Na zahrádky navzdory počasí
Zahrádky restaurací zákazníkům společnost McDonald’s zpřístupnila v polovině května. „Na otevření zahrádek jsme se připravovali také delší dobu, byli jsme zásobeni informačními materiály, umisťovali jsme informační polepy a další. Provoz se otevřením zahrádek příliš nezměnil, z personálu jsme měli vyčleněného vždy jednoho zaměstnance, který se pravidelně staral o dodržování hygienických nařízení, především o dezinfekci stolů a sezení,“ říká franšízantka Silvie Muranská a dodává: „Občas jsme museli některé zákazníky upozornit na dodržování nařízených opatření, což se ne vždy setkalo s úplným pochopením a kladnými reakcemi ze strany zákazníků, i tak jsme ale rádi, že jsme našim zákazníkům mohli nabídnout sezení ve venkovních částech restaurace a nemuseli si své jídlo nutně brát s sebou.“ Ačkoliv byla většina služeb pandemií omezena, společnost i tak dokázala zákazníkům nabídnout novinky ve svém portfoliu. Mezi ty patří McMuffin s lokálním tvarohovým sýrem Lučinou ze snídaňového menu, kuřecí hamburger Crispy Deluxe, na konci letošního března byla uvedena vegetariánská produktová řada Veggie, v níž je maso nahrazeno zeleninovou plackou.