McDonald’s představuje limitovanou řadu prémiových burgerů Maestro by Přemek Forejt
17. květen 2023
McDonald’s i v letošním roce přichází s limitovanou edicí Maestro, za jejíž recepturou nově stojí známý šéfkuchař Přemek Forejt. Burgery obsahují prémiové hovězí nebo kuřecí maso doplněné jedinečnými ingrediencemi a unikátní omáčkou, kterou společnost vyrobila dle představ a chutí známého šéfkuchaře. Sezonní nabídka je k dostání od 17.5. v restauracích v České republice a na Slovensku.
Spojení kuchařského umění známého kuchaře a kvalitních surovin McDonald’s – to je letošní řada burgerů Maestro by Přemek Forejt. Snoubí v sobě prémiové hovězí či kuřecí maso, obě varianty burgeru obsahují také dva plátky sýru Raclette, čtyři kusy ikonických McDonald’s nakládaných kyselých okurek, salát, nakládané kapie, restovanou cibulku, Gaucha omáčku a unikátní bylinkové pesto vytvořené dle receptu Přemka Forejta. To vyniká svým kyselým chuťovým profilem a vůní a chutí máty a petržele, vše v chilli sezamové žemli. Samotný proces výroby bylinkového pesta i jeho složení a chuť si byl Přemek osobně zkontrolovat u dodavatele Develey nedaleko Mnichova.
Nabídku doplňují octové McShaker Fries a Emmentálové tyčinky s jalapenos v křupavé strouhance. Prémiovou řadu burgerů Maestro by Přemek Forejt lze ochutnat od 17.5. ve všech restauracích McDonald’s. Více na www.mcdonalds.cz.
O spolupráci
Společnost McDonald’s uzavřela spolupráci s předním českým šéfkuchařem loni v únoru na dobu tří let. Přemek Forejt v rámci ní objíždí dodavatele společnosti a odhaluje zákulisí původu surovin a výrobních procesů, které používají. Během více než roční spolupráce Forejt navštívil již šest dodavatelů, kde se pídil, a v rámci videí sdílených na http://www.youtube.com/@mcdonaldsczech fanouškům odhalil, po detailech původu a výroby ikonických hranolek, hovězího masa do burgerů, nakládaných okurek a omáček, navštívil i jednu z českých farem, která je dodavatelem prémiového hovězího masa. Od úterý 16. května se zájemci mohou podívat na nejnovější video, které je zavede do německé výrobny omáček Develey a poodhalí mimo jiné vznik Forejtova bylinkového pesta pro limitovanou edici prémiových burgerů Maestro by Přemek Forejt.