McDonald’s nově v Havířově
10. květen 2021
Jako sto pátá v pořadí se v pátek 7. května v Havířově v čase 10:30 otevře nová pobočka sítě restaurací McDonald’s. Zákazníkům nabídne více jak stovku míst k sezení, nejnovější služby, moderní design i šetrný přístup k okolí a přírodě obecně. Havířovská restaurace s sebou přinese také 120 nových pracovních míst.
V ulici Před Tratí se v pátek 7. května otevřou dveře nejnovější pobočky McDonald’s. Jedná se o 9. pobočku v Moravskoslezském kraji, za kterou, stejně jako v nedaleké Ostravě, stojí úspěšný franšízant a provozovatel Jan Ostrý. „Jsem rád, že McDonald’s vstupuje do dalšího města České republiky, v němž do této chvíle chyběl. Pobočka, v níž se snoubí nejmodernější design s nejnovějšími technologiemi a službami, nabídne pracovní příležitost až sto dvaceti zájemcům z Havířova a jeho okolí,“ říká Jan Ostrý. Zdejší restaurace má kapacitu 138 míst k sezení, z nichž 38 je součástí přilehlé zahrádky. Ze služeb nechybí McDrive a rozvozová služba McDelivery, kavárna McCafé nebo vnitřní samoobslužné objednávkové kiosky. Pro malé návštěvníky je uvnitř připraven dětský koutek, jenž je vyroben převážně ze dřeva, které pochází z udržitelných lesů.
Design i ekologicky šetrný přístup
Restaurace je designovaná v jednom z nejnovějších a nejmodernějších pojetí, zákazníci se tak mohou těšit na jednoduchý, avšak efektní styl. „Záleží nám na tom, aby se u nás zákazníci cítili příjemně a pohodlně, proto se na globální úrovni neustále pracujeme na nových designech našich restaurací. Pro novou havířovskou restauraci si náš licenční partner Jan Ostrý vybral design Alphabet, který je specifický svým jednoduchým designem s černobílými a žlutými detaily, který je jedním z nejoblíbenějších, co se celosvětových preferencí franšízantů týče. Vedle vybavení a atmosféry je pro nás ale stěžejní i téma ekologie a snižování energetické spotřeby tam, kde je to možné.“ říká finanční ředitelka společnosti McDonald’s pro Českou republiku a Slovensko Ivana Prosecká. V rámci kuchyně jsou využívány pouze fritézy s nižší energetickou náročností a s úsporou oleje až 40 %. Fritézy jsou také vybaveny automatickou filtrací, která nejen šetří suroviny, ale zajišťuje i lepší kvalitu jídla. Grily mají také menší spotřebu energie. Na chlazení a mražení používá McDonald’s výhradně ekologická chladiva, což znamená menší zátěž pro ozonovou vrstvu. Osvětlování restaurace zajišťují LED technologie. Není novinkou, že v restauracích McDonald’s se veškerý použitý olej z fritéz posílá k dalšímu zpracování a energetickému využití. Společnost je lídrem v restauračním segmentu v rámci poctivého třídění odpadu přímo v prostorách restaurace za plného provozu, což mají na starosti zaměstnanci za účelem maximální možné ecyklace. Třídění a separaci zajišťuje společnost McDonald’s za své zákazníky v ČR již od roku 2000, ani tato nová restaurace nebude výjimkou.