Produkce a zpracování hovězího masa
Naše burgery jsou tím, co nás proslavilo. Dáváme si na nich záležet, a tak je vyrábíme pouze z mletého 100% hovězího masa. Jsme jedním z největších zpracovatelů masa, a přestože sami nevlastníme žádné chovy ani farmy, cítíme velkou zodpovědnost za udržitelné hospodaření v tomto odvětví.
Už více než dekádu podporujeme produkci hovězího, která je šetrná k životnímu prostředí a pamatuje na dobré životní podmínky zvířat i živobytí farmářů. Jsme přesvědčeni, že při objemu masa, které projde naším řetězcem z farmy až do restaurace, můžeme urychlit tempo zavádění nových řešení nejen v rámci vlastního dodavatelského řetězce, ale i v produkci hovězího masa po celém světě.
Víme, že nemůžeme všechno zvládnout sami. Proto jsme v roce 2011 iniciovali vznik Globálního kulatého stolu pro udržitelnou produkci hovězího masa (Global Roundtable for Sustainable Beef), kde sdružujeme všechny, od farmářů přes zpracovatele masa, prodejce, zákazníky až po nevládní organizace. Takto různorodé zastoupení pomáhá budovat konstruktivní dialog a vzájemné porozumění. V rámci tohoto uskupení jsme pak v roce 2014 přišli s globálními požadavky na udržitelnou produkci hovězího. Zaměřujeme se zejména na tyto oblasti:
- Zodpovědné nakládání s přírodními zdroji.
- Respekt k lidem a komunitám.
- Šetrné a důstojné životní podmínky zvířat.
- Zajištění kvality a nezávadnosti hovězího masa.
- Podpora efektivity a inovací s cílem snížit produkci odpadu a zlepšit ekonomickou životaschopnost.