Další suroviny
Salát
Čerstvé saláty, ale i cibuli a rukolu, případně další listovou zeleninu pro nás zpracovává společnost Eisberg. Od jara do podzimu pěstují většinu salátů farmáři z firmy Winnicka salata.
Během zimy, kdy není ve střední Evropě pro pěstování zeleniny vhodné klima, odebíráme saláty ze zemí v příhodných oblastech, například ze Španělska.
Žemle
Naše žemle jsou tradiční kynuté pečivo podle původní americké receptury.
Těsto se připravuje z pšeničné mouky, vody, kvasnic, rostlinného oleje, soli, zlepšovacího přípravku a cukru, který je nedílnou součástí každého kynutého těsta.
Přidání oleje zjemňuje těsto a prodlužuje čerstvost. Cukr, kromě toho, že pomáhá kynutí, způsobuje karamelizaci pečiva v toasteru. Ta zaručí, že se žemle nerozmočí omáčkou nebo šťávou z masa.
Žemle putují do restaurací zmražené, což garantuje perfektní stav před jejich použitím. Na místě pozvolna rozmrznou. Před kompletací burgeru je opečeme v toasteru.
Olej
Používáme pouze směs řepkového a slunečnicového oleje od firmy Walter Rau s obsahem transnenasycených mastných kyselin pod 2 %, což je minimum, kterého lze při jeho výrobě dosáhnout.
Olej ve fritézách pravidelně kontrolujeme. Máme k tomu zařízení, které změří obsah nežádoucích látek. Ve chvíli, kdy olej nesplňuje naše přísné nároky, vyměníme ho.
Hranolky a ostatní produkty, jako třeba Chicken McNuggets™, samozřejmě fritujeme v oddělených fritézách s individuálním nastavením času a teploty. Předcházíme tím nejen mísení chutí a pachů, ale i kontaminaci alergeny.