Hovězí maso
Jenom 100% hovězí a nic víc. Zjistěte víc o tom, jak se maso zpracovává a připravuje.
To nejdůležitější o našem hovězím
- Používáme výhradně maso z přední čtvrti skotu, které je pro přípravu burgerů ideální.
- Maso se do restaurací dodává ve zmraženém stavu, připravuje se na kontaktním grilu bez přidání oleje a po ugrilování se dochucuje pouze solí a pepřem.
- Původ veškerého hovězího masa umíme dohledat až ke konkrétní farmě a ke konkrétnímu zvířeti.
Kvalita a složení našeho masa ověřeny studií VŠCHT Praha
U nás v McDonald's si zakládáme na kvalitě v každém ohledu – od výběru dodavatelů až po přísnou kontrolu kvality našich surovin. Tu nedávno ověřila i studie Ústavu konzervace potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Testování proběhlo v 18 pražských restauracích během 3 měsíců v roce 2018 a bylo potvrzeno doplňujícím testem na podzim 2019.
V našich burgerech je pouze 100 % masa
Studie potvrdila, že hovězí maso v našich burgerech obsahuje 100% podíl kosterní svaloviny bez přidané vody nebo jakýchkoliv jiných přísad. Jednoduše pouze maso, nic víc, nic míň.
Naše maso obsahuje také 20 % přirozeného tuku a díky správně nastavenému způsobu tepelného zpracování přichází pouze o vodu, a ne o bílkoviny či další živiny. V grilovaných hamburgerech se proto zvyšuje podíl množství masa, a tak je k přípravě 100 g tepelně opracovaného hamburgeru potřeba v průměru 130 g syrového masa.
Hovězí v Mekáči je maso čistě hovězího původu
Prostřednictvím genetické analýzy byla také ve všech vzorcích prokázána vždy pouze hovězí DNA. Burgery byly testovány i na obsah vepřového, drůbežího a koňského masa. Ve všech vzorcích negativně.
Studie v plném znění je dostupná zde.